​Noordpolderkade 161B, 2516JD Den Haag

Eco & Co

Eco en Co  de coöperatie die dozen maakt met 100% biologische groente en fruit is gestart.Wij ondersteunen dit initiatief om meerdere redenen. 1. Gezondheid. 2. Vrijwilligers kunnen meehelpen sorteren.  3. Wat over is kunnen we gebruiken voor onze voedseluitdeelpunt.

0

De Nieuwe Ketel

Vrijdag kregen we Wethouder Joris Wijsmuller op bezoek in de Ketel. Het initiatief om de Ketel te behouden in samenwerking met diverse maatschappelijke organisaties waaronder Het Zout der Aarde Den Haag heeft de interesse gewekt van de wethouder die nu zelf kwam kijken of de plannen die wij hebben levensvatbaar zijn om zo de \ketel niet verloren te laten gaan voor de wijk.

0

EGM Scheveningen

Op zondag 11 maart zijn we vriendelijk ontvangen door EGM Scheveningen waar we mochten vertellen welk werk wij doen en willen doen in de Molenwijk Den Haag. EEN speciaal offer is voor ons opgehaald en daar zijn we zeer dankbaar voor. Ook de hartelijkheid van de mensen na de dienst was overweldigend.

0

Eco en Co

We zijn in gesprek met Ecco en Co een organisatie die Biologische groente en fruit sorteert en aan de man brengt. Zij zullen bij ons sorteer werkzaamheden gaan doen waar wij ook twee vrijwilligers zullen plaatsen die dit als een dagbesteding kunnen uitvoeren.

0

Serve the city

De oprichters van Serve the City Den Haag hebben ons de afgelopen  maanden geholpen door weleens voor nons te koken en het geven van spullen voor onze dagelijkse inloop.

0

Cardia zorg

Cardia zorg heeft elke eerste maandag van de maand bij ons een spreekuur voor mensen die vragen hebben met betrekking tot zorg, thuiszorg, financien, confilcten op werk, somberheid, burnout, enz.   

0

2018

Er is veel gebeurt het afgelopen jaar. De stichting bestaat 1 jaar en we doen heel veel voor de buurt en in de buurt. Het aantal bezoekers is toegenomen en veel mensen hebben hulp mogen ontvangen. Ook dit jaar zijn we vol verwachting.

December was heel druk, diverse kerstvieringen en ook de vrijwilligers van Stichting Mooi en Serve the City hebben een dagje voor ons gekookt. We zijn in gesprek met andere organisaties voor behoud van de Ketel en zijn sociaal maatschappelijke functie. 

0

Gesprek met deelgemeente

Zout der Aarde Den Haag is uitgenodigd door het stadsdeelkantoor om in overleg te gaan over de activiteiten die wij graag zouden willen ontplooien. Het gesprek was open en goed. We hebben de hoop dat wij de komende jaren veel meer kunnen betekenen voor de mensen in nood, de wijk en de stad! Wordt vervolgd.

0

Vakantie 2017

Van maandag 7 tot 11 augustus hebben 40 bezoekers van het Zout der Aarde Rotterdam een geweldige vakantie gehad in Beugen Noord Brabant. Naast veel ontspanning zoals voetballen, skelteren, zwemmen, wandelen, fietsen en bezoekjes brengen aan Boxmeer, Nijmegen en Kleve was er elke avond een discipelschapstraining.. Gezamenlijk hebben we een geweldige tijd gehad van ontspannin, rust en toerusting!

0

Barbeque met Leger des Heils

Zaterdag 29 juli was een kei gezellige dag! Gemeente zout der Aarde en Het Leger des Heils Wenkebach hadden hun jaarlijks, gezamenlijke barbecue! Heel leuk ondanks de fikse regenbuien!

0

Opbrengst Oranje fonds € 220,00

De Oranjefonds collecte heeft € 220,- opgebracht. Een mooie eerste collecte. We hopen volgend jaar de opbrengst te verdubbelen. Nu eens kijken wat we voor de wijk kunnen doen.

0

Nathalie in Curacao

Nathalie Nanhu is de konde week in Curacao voor een benefietconcert voor een inloophuis voor jongeren. Daarvoor en daarna zijn er diverse optredens o.a bij de televisie.

0

Ontmoetingsbijeenkomst religieuze en levens beschouwelijke instellingen

Een zeer leerzame avond over wat organisaties als wij kunnen betekenen voor de stad Den Haag met een inspirerende opening van Wethouder Rabin en verder preentatiesn van 3 levensbeschouwelijke organisaties. Verder was ik zeer blij Rocky Tuhuteru te ontmoeten die deze avond als gastheer leidde. 

0

Iftar

St. Zout der aarde Den Haag mocht meedoen en meehelpen  met een Iftar maaltijd in de ketelstraat. Voor 80 personen was er een heerlijke maaltijd met soep, Dadels, kip, enz. De Iman sprak de Doha uit en de Pastor van de Noordpolder kade mocht wat vertellen over het vasten en wat Jezus vond van mensen die vasten. Dit event was een van de prijswinnaars van Fonds 1818 

0

Collecteweek Oranjefonds

Deze week is het Nationale collecteweek van het Oranjefonds. Ook het Zout der aarde doet mee om in te zamelen voor het Oranjefonds en de buurt.

0

Achter de deur

Achter de deur is een project van de gemeente Den Haag waar maatschappelijk werkers proberen mensen op weg te helpen voordat de problemen zo groot worden dat er niet meer uit te komen is; Vandaag hebben we voor het eerst mensen naar hun kunnen doorverwijzen.

0

Anbi verklaring

Deze maand heeft de belastingdienst een ANBI-verklaring afgegeven aan het Zout der Aarde Den Haag. Giften gegeven aan onze Stichting zijn dus  aftrekbaar bij uw aangifte inkomsten belasting als u aan de voorwaarden voldoet.

0