Ons verhaal

De oorsprong van de huidige Stichting is ontstaan uit St. de Rank oprichter, Arie Knoester (2005) en St. Zout der Aarde den Haag (2017)  oprichter, Sam Nanhu. Sam kreeg de opdracht van zijn moedergemeente in Rotterdam om een gemeente te starten in Den Haag en Arie zocht iemand die het werk van de Rank kon voortzetten. Hieruit ontstond  Zout der Aarde Den Haag en Inloop de Rank. In december 2020 kregen we de sleutels van voormalig worstenmaker van Dongen. Inloop de Rank heet nu Christelijk Wijkcentrum de Rank en is een onderdeel van Stichting Zout der Aarde Den Haag. Hier worden diverse sociale, maatschappelijke en  culturele  activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Meerdere organisaties maken gebruik van het pand.

Op zondag kerken maar liefst 4 keren van verschillende denominaties  Dit is ook een belangrijke pijler om de kosten te dragen.  Wij proberen door middel van verhuringen niet afhankelijk te zijn van subsidies van overheid, fondsen en giften om het pand te bekostigen. Subsidies gebruiken we om het pand te verbeteren en giften gebruiken wij om de diverse  activiteiten, financieel te kunnen dragen. Doordeweeks verhuren we aan sociaal maatschappelijke, organisaties voor kinderen, jongeren en ouderenwerk.

Een tweede belangrijke pijler zijn de vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten. Zij hebben het pand verbouwd en zij houden het pand draaiende zonder betaalde krachten! Zonder de inzet van vrijwilligers had Wijkcentrum de Rank nooit kunnen bestaan.

Een derde pijler zijn de giften die in natura worden gegeven door particulieren, organisaties en bedrijven. Dankzij hun kunnen we onze voedselbank, 2de kans winkeltje  en buurtmaaltijden houden en hebben we nooit gebrek aan spullen en etenswaren.